Onze nieuwste aflevering

S02E05 - Mountainbiken in het nieuwe jaar, over doelen en nieuwe avonturen

S02E05 woensdag 18 januari 2023 - 72 minuten

Vers in het nieuwe jaar en volop plannen maken in 2023. In deze aflevering bespreken we hoe ons nieuwe jaar en uit gaat zien op de mountainbike, waar we naar uitkijken en wat onze doelen zijn. Hoe plannen wij altijd onze zelfgemaakte mountainbike of gravel routes en welke software gebruiken we daar eigenlijk voor. Ook hoor je wat ons nieuwe avontuur wordt na het fietsen van de Stoneman Arduenna.

De stelling uit deze podcast: Een nieuw jaar is gestart en dus maak ik mountainbike plannen voor het nieuwe jaar...

luister deze aflevering

Eerdere afleveringen

S02E04 - Hoeveel excuses kun je verzinnen om niet te fietsen in de wintermaanden?

S02E04 vrijdag 16 december 2022 - 63 minuten

Het is winter, koud en donker. In deze aflevering kom je er achter hoeveel excuses Daniel kan verzinnen om niet te hoeven fietsen in de wintermaanden. Ligt het aan de kleding, kou of het onderhoud aan zijn fiets? Welke kleding dragen we eigenlijk op de fiets in de wintermaanden en kun je eigenlijk mountainbiken in het donker?Deze keer onder het genot van een blond bier genaamd MEESterlijk Blond. Bier met een boodschap en steun voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Volg team Roks Totaaltechniek - Rolling for Mees tijdens hun strijd tegen Duchenne via de socials!

luister deze aflevering

S02E03 - Hardtail of full-suspension en kunnen mountainbikers eigenlijk wel zonder Strava?

S02E03 donderdag 17 november 2022 - 64 minuten

We mochten iets gaafs doen, maar gaan we nu voor een hardtail mountainbike of een full-suspension? En kunnen mountainbikers wel zonder Strava? In het thema techniek praten we over fietscomputers en of Strava nu wel of niet belangrijk voor ons is.
luister deze aflevering

S02E02 - Een mountainbiker wordt nooit een wielrenner

S02E02 vrijdag 14 oktober 2022 - 69 minuten

In deze aflevering bespreken we de verschillen tussen mountainbikers en wielrenners. En dat doen we deze keer met Koen, eigenaar en mede-oprichter van de Meet in Deventer. Welke doelgroep is er beter in materiaal onderhoud en wie zit er meer gesoigneerd op de fiets. Koen, Edwin & Daniel bespreken in deze aflevering de stelling; een mountainbiker wordt nooit een wielrenner. Op een prachtige locatie waar beide doelgroepen kind aan huis zijn; fietslokaal de Meet in Deventer.

luister deze aflevering

S02E01 - Mountainbiken is een risico sport

S02E01 woensdag 21 september 2022 - 59 minuten

Een nieuw seizoen, een nieuwe aflevering en een nieuw speciaal-biertje! Zijn we wel eens ten val gekomen? Waarom Daniel inmiddels klik-pedalen heeft en nodigen de Nederlandse mountainbike routes je niet uit nét iets meer risico te nemen? In deze aflevering bespreken we de risico`s van het mountainbiken.

luister deze aflevering

S01E06 - Mountainbike Zomer Recap

S01E06 vrijdag 12 augustus 2022 - 66 minuten

Zomer 2022, 6 mountainbike afleveringen onderweg en nog steeds veel plezier. We wijken een klein beetje af van ons vertrouwde format en blikken terug op onderwerpen uit de afgelopen afleveringen. In de buitenlucht met een graad of 30 ranken we weer een heerlijk biertje. Hoe hebben we dit seizoen ervaren? Wat was het leukst en hoe kijken we naar de aankomende afleveringen...

luister deze aflevering

S01E05 - Voeding & Challenges

S01E05 zaterdag 18 juni 2022 - 61 minuten

Wat is voor ons de ideale sportvoeding en passen we ons voedingsschema aan wanneer een flinke rit op de mountainbike gaan maken? Hoe zijn onze challenges gegaan? We nemen je mee op een tropische avond met een heerlijk speciaal-biertje!

luister deze aflevering

S01E04 - Mountainbiken en sportieve doelen

S01E04 woensdag 11 mei 2022 - 75 minuten

Doelstellingen in het mountainbiken... hebben we ze nu wel of niet? Hoe meten we onze prestaties en vergelijken we onze ritten met andere mountainbikers? In deze podcast bespreken we onze sportieve prestaties, komen we er achter wat het verschil tussen Edwin en Daniel is en geven we elkaar als afsluiter een mountainbike challenge mee. Wie komt er in deze aflevering het beste vanaf!

luister deze aflevering

S01E03 - Nederlandse mountainbike routes

S01E03 zaterdag 09 april 2022 - 71 minuten

Ondanks dat Nederland geen echte bergen kent is mountainbiken enorm populair. In Nederland ligt kilometers aan mountainbike track. Welke vinden wij de mooiste, hoe belangrijk is het onderhoud en welke kunnen wij inmiddels afstrepen? Onder het genot van een speciaal biertje nemen we je mee op de Nederlandse mountainbike routes.

luister deze aflevering

S01E02 - Mountainbike onderhoud & sleutelwerk

S01E02 vrijdag 11 maart 2022 - 61 minuten

Na het fietsen wil je het liefst genieten van een welverdiend biertje. Maar je mountainbike schreeuwt om onderhoud, zeker na een modderige rit.

In deze podcast bespreken we op welke manier wij onze fietsen onderhouden en ontdekken we de toegevoegde waarde van een fietsenmaker. Wat kun je zelf doen en wat kun je absoluut niet.

luister deze aflevering

S01E01 - Stoneman Arduenna, mountainbiken in de Belgische Ardennnen

S01E01 zondag 13 februari 2022 - 52 minuten

Wij gingen het avontuur aan en reden op onze mountainbike in 3 dagen meer dan 175 kilometer van hotel naar hotel dwars door de Belgische Ardennen.

Edwin & Daniel nemen je, onder het genot van een biertje, mee in dit avontuur en vertellen je wat ze voortaan anders zouden doen, of de Stoneman Arduenna de verwachtingen heeft overtroffen en of ze dit avontuur nog een keer zouden aan gaan.

luister deze aflevering